Interview met Suzanne den Dulk en Henry Meijdam

Per 1 januari wordt Henry Meijdam als Algemeen Directeur opgevolgd door Suzanne den Dulk. Hieronder kunt u een interview lezen met de vertrekkend directeur en zijn opvolger.

Henry Meijdam

Hoe kijkt u terug op de afgelopen periode?

Het was inhoudelijk voor mij een zeer boeiende periode. In het begin van mijn tijd bij ESPEQ kwamen we in een diepe crisis terecht, maar dankzij maatregelen en het algemene economische herstel hebben we die crisis overwonnen en de weg naar boven ingeslagen. Ik heb bij ESPEQ veel geleerd en vond met name het vakmanschap dat centraal staat inspirerend.

Wat is volgens u de kracht van ESPEQ?

De kracht van ESPEQ zit hem in: snelheid, aanpassingsvermogen en professionaliteit. ESPEQ is een lerende organisatie, altijd bereid om stappen naar verbetering te zetten. Bovendien wordt ESPEQ versterkt door samenwerking met partners als Tetrix, Installatiewerk, ons eigen uitzendbureau en nog vele anderen. In de toekomst kan er veel gewonnen worden door de focus te verschuiven van aanbodgericht naar klantgericht werken. 

Wat gaat u het meeste missen?

De mensen! ESPEQ heeft een leuk team dat gedreven met het vak bezig is, en waarin ook ruimte is voor plezier en lachen. Ik kwam altijd met plezier naar het werk.

Waarom denkt u dat Suzanne goed bij ESPEQ past?

Suzanne is een recht-door-zee-type, niet bang, met de beide benen op de grond en verbonden met de materie. Ze vindt het leuk om nieuwe zaken te ontwikkelen: ze is een bestuurder en geen beheerder.


Suzanne den Dulk

Wat is uw achtergrond?

Ik ben geboren en getogen in Alkmaar en heb vijftien jaar in de lokale politiek gewerkt, als raadslid in Alkmaar en als wethouder in Den Helder. Mijn Noord-Hollandse roots sluiten goed aan bij ESPEQ!

Waar komt uw affiniteit met de  bouw vandaan?

Ik heb een persoonlijke affiniteit met de bouw: ik kom uit een arbeidersgezin en mijn vader was bouwvakker. Ons eerste huis was een oude arbeiderswoning die we vanaf de fundering weer hebben opgebouwd.

Wat  is volgens u de kracht van ESPEQ?

De kracht van ESPEQ is de kwaliteit van de vakmensen aan het eind van de opleiding. Professionals die zo aan het werk kunnen in de bouw. Als opleidingsbedrijf heeft ESPEQ de drie O’s in de genen: Onderwijs, Ondernemen en Overheid. Dit zijn belangrijke pijlers voor onze kerntaak.

Wat zijn uw ambities bij ESPEQ?

Nu na tijden van crisis bij ESPEQ de weg naar boven weer is ingeslagen, wil ik voortbouwen op het ingeslagen pad en ESPEQ verder uitbouwen als succesvol instituut. De komende tijd ga ik investeren in kennismaking met het bedrijf en met de branche. Ik hoop u dan ook binnenkort te spreken en ben benieuwd naar uw ideeën over het opleiden van vakmensen!