ESPEQ werkt met Bouwmensen aan Scapetown

Een stad vol codes, mysteries en raadsels voor het voortgezet onderwijs

ESPEQ is deelnemer aan het fantastische SCAPETOWN project van Bouwmensen. Een project gericht op het voortgezet onderwijs met als doel het onder de aandacht brengen van de bouw als innovatieve groeiende en uitdagende sector. Want dat is het!

Het doel is jongeren interesseren voor een loopbaan in de bouw. Via Scapetown wordt de bouwopleiding op een compleet nieuwe manier onder de aandacht gebracht bij scholieren en docenten. Brancheorganisatie Bouwend Nederland ondersteunt het initiatief en is aangesloten als partner bij dit landelijke project.

Ruim 20 Bouwmensen vestigingen, waaronder ESPEQ uit Heerhugowaard bouwen een escaperoom. Een ruimte waaruit je moet ontsnappen door het kraken van een code. Deze escaperooms worden in juni vanuit het hele land naar Eindhoven getransporteerd. In een enorme fabriekshal, het Klokgebouw, wordt de mysterieuze stad Scapetown opgebouwd.

Gedurende een twee weken durend evenement krijgen 2000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs toegang tot de stad en moeten ze gezamenlijk de codes kraken. Het belooft een uitdagend evenement te worden vol spel en avontuur.

Nog plaatsen beschikbaar

Op donderdagmiddag 15 juni kunnen nog enkele klassen uit de regio NHN deelnemen aan de eerste editie van dit evenement. Deelname is kosteloos voor de scholen en ook het vervoer wordt geregeld. Motiveer waarom jullie klas deze uitdaging aan wil gaan. De beste inzendingen worden beloond met een bezoek aan ’s werelds grootste escaperoom.

Volop banen in de bouw

“De bouw heeft de jeugd hard nodig. Zij zijn immers de bouwers van onze toekomst. Een mooie loopbaan in de bouw start bij ESPEQ” aldus directeur Suzanne den Dulk.