Een bouw- en techniekevenement voor het VMBO

“Wonen, de spil waar alles om draait” is een evenement waar alle middelbare scholen uit de Kop van Noord Holland naar uitkijken. Want tijdens dit bouw- en techniekevenement laten ESPEQ en andere opleidingsbedrijven VMBO leerlingen op een snelle, korte, maar bovenal leuke manier kennis maken met alle verschillende opleidingen. Dit gebeurd aan de hand van verschillende activiteiten:

  • Metselen
  • Dakpannen leggen
  • Woonwijk ontwerpen
  • Meubels maken en kennis van gereedschap
  • Tegels leggen
  • Weg- en waterbouw
  • Metaal bewerken
  • Badkamer ontwerpen
  • Elektro- en installatietechniek
  • Schilderen

De leerlingen worden op hun school opgehaald met touringcar(s) waarna ze, na een inleiding van Wilfred Blom, ingedeeld worden in kleinere groepen. Deze groepen maken kennis met de opleidingen tijdens een 100 minuten durend parcours en aan de hand van de bovenstaande activiteiten.

“Wonen, de spil” is inmiddels uitgegroeit tot een groot beroepsoriĆ«ntatie evenement van acht dagen en voor 2300 VMBO basis-, kaderberoeps en TL leerlingen.

“Wonen, de spil waar alles om draait” wordt mogelijk gemaakt door Tetrix Techniekopleidingen, Infra opleidingsbedrijf SPG NH, Opleidingsbedrijf InstallatieWerk, Horizon College en natuurlijk ESPEQ opleidingsbedrijven.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt