Leuke techniekopdrachten en materialen

Met de Techniek Promotiebus gaat de promotiemedewerker naar de basisscholen toe om diverse soorten techniekprojecten op te zetten en te begeleiden. De promotiemedewerker bezoekt de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen om een techniekles te verzorgen. Na een bezoek aan een basisschool zal de medewerker contact houden met de betrokken leerkrachten en techniekcoördinatoren en hen verder begeleiden met het uitvoeren van techniekopdrachten.

Dit kunnen losse opdrachten zijn maar ook projecten over meerdere weken verspreidt. Op deze wijze zorgen we voor een langere doorlooptijd waardoor met een paar uur in de week leerlingen een langere periode met techniek bezig zijn. Ook begeleiden we op deze manier de basisschoolleerkrachten die vaak wel meer met techniek willen maar niet goed weten hoe het aan te pakken. De promotiemedewerker zorgt niet alleen voor leuke uitdagende opdrachten met duidelijke stapsgewijze werkbeschrijvingen, maar ook voor de nodige materialen.

Excursie naar ESPEQ en Installatiewerk NH

De promotiemedewerker haalt de leerlingen met de Techniek Promotiebus op. Vervolgens biedt hij of zij de leerlingen een actief programma van twee uur aan. Hierbij worden er verschillende techniekactiviteiten in de verschillende werkplaatsen uitgevoerd.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt