Een unieke positie

ESPEQ neemt in het bedrijfsleven een unieke positie in. De onderneming is in 1984 opgezet door een groot aantal bedrijven uit de bouw- en houtsector met als doel structureel te voorzien in vakgeschoold personeel, bijscholing in nieuwe technieken, werkmethoden en trainingen op het gebied van communicatie en ergonomie.

Inmiddels wordt de organisatie door bijna 700 bedrijven uit de bouw-, hout,- , metsel-, schilder- en tegelzetbranche in Noord-Holland gedragen.

Bij ESPEQ zijn er ruim 500 jonge werknemers die onder begeleiding van de 35 stafmedewerkers geplaatst worden bij de diverse lidbedrijven voor het volgen van hun mbo-opleiding.

CO2 neutraal ondernemen

Wij ondernemen CO2 neutraal. Op ons pand zijn 1500 zonnepanelen geïnstalleerd, warmtepompen geplaatst en zijn we volledig van het gas af.  Daarnaast hebben we een eigen biomassa systeem waar wij circulair ons afvalhout omzetten in duurzame warmte.

Elektrisch wagenpark

Onze arbeidsbemiddelaars bezoeken de bedrijven en onze leerlingen op de bouwplaats. Inmiddels rijden zij bijna allemaal in een elektrische ESPEQ auto.  Ook hebben wij voor ons pand 8 laadplekken met 2 snelladers en 6 normale laadpalen gerealiseerd. Deze laadpalen zijn openbaar toegankelijk.

Sponsoring

Sport vinden wij belangrijk, voetbal vinden wij leuk. Daarom sponsoren wij een groot aantal voetbalteams in de regio.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt