Klaar voor het echte werk?

Wil jij bijdragen aan de mooiste projecten en producten? Dan is de BBL-opleiding Werkplaatstimmeren/Timmerindustrie écht iets voor jou. Met deze opleiding leren wij jou hoe je met gereedschap, maar ook met de grootste machines, hout kunt bewerken tot producten als kozijnen, trappen, kant-en-klare dakkapellen en zelfs complete gevels.

Dit ga je doen als werkplaatstimmerman

Met de opleiding Werkplaatstimmeren/Timmerindustrie op zak, kun je op verschillende plaatsen komen te werken. Zo werken oud-leerlingen bij (grote) bouwbedrijven, aannemingsbedrijven en professionele timmerfabrieken. Hier draag jij zorg voor het bewerken van hout. Dat kan machinaal, bijvoorbeeld met een computergestuurde zaag- en freesmachines, maar ook handmatig door bijvoorbeeld te zagen, lijmen of schaven. Hoe je het doet, hangt altijd af van het product. Maar dat het toffe producten worden, dat is één ding dat zeker is!

Als werkplaatstimmerman werk je voornamelijk binnen en maak je complete producten. Het is hierbij belangrijk dat je nauwkeurig bent en goed constructief kunt denken. Als jouw kozijn bijvoorbeeld een paar millimeter scheef is, dan past het niet in de constructie. Daarbij is het belangrijk dat je ook goed met (grote) machines overweg kunt, aangezien computergestuurde machines een steeds belangrijkere rol spelen.

Direct salaris tijdens je opleiding

Als je een goede werkplaatstimmerman wil worden, dan leer je dat niet alleen maar uit een boekje. Theorie is belangrijk, maar wij zijn er van overtuigd dat je het nergens anders beter leert dan in een timmerfabriek. We plaatsen jou, tijdens je opleiding Werkplaatstimmeren/Timmerindustrie, dan ook altijd bij een erkend leerbedrijf bij jou in de buurt, waar je tijdens jouw BBL opleiding 4 dagen per week werkt en waar je direct salaris verdient. In individuele gevallen kan deze opleiding ook in een BOL-variant worden gevolgd.

Meld je nu aan!

Doorleren?

Ben je na het volgen van je opleiding Werkplaatstimmeren/Timmerindustrie nog niet uitgeleerd? Dan kun je natuurlijk ook doorleren bij ESPEQ. De opleiding wordt namelijk gegeven op MBO niveau 1, 2 en 3.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt