Afgelopen week leverde Autogroep Ursem Barten vier Hyundai Kona Electric aan ESPEQ. Eerder leverde Autogroep Ursem Barten al twee Hyundai i20 aan het bouwopleidingsbedrijf. Met de nieuwe, volledige elektrische Hyundai zullen de zes arbeidsbemiddelaars door Noord-Holland rijden om de leerlingen te begeleiden op de bouwplaatsen.

Als dealer van Hyundai, Mitsubishi en Nissan draagt Autogroep Ursem Barten bij aan de vergroening van het Nederlandse Wagenpark. Service en klanttevredenheid staan hoog in het vaandel en met dertien locaties in Noord-Holland is er altijd een vestiging om de hoek. Als een van de grootste leveranciers van Europa op het gebied van hybride en elektrische auto’s hebben zij specialistische kennis in huis voor reparatie en onderhoud. Tevens mogen zij, als een van de weinige Accurepair Centers in Europa, accureparaties uitvoeren aan elektrische auto’s. Autogroep Ursem Barten zal ESPEQ voorzien van onbezorgde mobiliteit. Naast onderhoud en reparatie verzorgen zij ook het herstellen en repareren van schade binnen hun moderne schadeherstelbedrijven.

Als opleidingsbedrijf verzorgt ESPEQ Bouwopleidingen niet alleen vijf verschillende opleidingen, maar vooral ook werk. Onder het motto leren, werken, geld verdienen worden de toekomstige vakmensen opgeleid voor een mooie loopbaan in de bouw. Hiervoor werkt  ESPEQ samen met  zo’n 500 bouwbedrijven in Noord-Holland. Voor de theorielessen zijn het Horizon College en ROC Kop van NH de opleidingspartners. Voor de praktijklessen maakt ESPEQ sinds een jaar gebruik van hun opleidingsbouwplaats. Dit is een bouwplaats die nooit af is. Na zo’n drie maanden trainen op de locatie in Heerhugowaard gaan de leerlingen aan de slag als timmerman, houtbewerker, metselaar, schilder of tegelzetter. Deze vijf beroepen zijn terug te vinden op de bestikkering van de Kona’s; het hout met zaag aan de zijkant, de bakstenen aan de achterzijde, de verf aan de voorzijde en de tegels op het dak.

De vier nieuwe elektrische auto’s vormen het puntje op de i bij ESPEQ wat betreft duurzaamheid. Het pand is twee jaar geleden compleet verduurzaamd met een biomassaketel, warmtepompen en 1500 zonnepanelen is het pand aardgas vrij en CO2 neutraal. Om de Kona’s te voorzien van stroom heeft EKI uit Hoorn acht laadpalen geïnstalleerd op het terrein van ESPEQ. EKI leverde eerder ook laadpalen aan Autogroep Ursem Barten.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt