Boy de Vos

Opleiding

> Opleiding Timmerman

Huidig bedrijf

> Bot Bouw

Succesverhalen

> Terug naar overzicht

Boy (40) uit Hoorn werkte in de zorg maar wilde graag de bouw in, dus liet zich omscholen. Nu is hij aan het werk als timmerman en bezig met de opleiding timmeren niveau 3.

“Vroeger heb ik gewerkt met natuursteen, maar ben ik door de crisis mijn baan verloren. Daarna heb ik me laten omscholen om in de zorg te werken. Dit heb ik tot in 2015 gedaan, waarna ik toch wel graag de bouw in wilde. In 2017 ben ik toen begonnen met de ESPEQ opleiding timmerman niveau 2, waar ik ondertussen mijn diploma van heb gehaald en alweer bezig ben met de opleiding niveau 3.”

Wat Boy vindt van deze carrièreswitch: “Ik vind het belangrijk dat je altijd werk moet doen wat je leuk vindt en het werk wat ik nu doe vind ik ook echt heel erg leuk. Ik ben dan wel 40, maar af en toe voel ik me nog een enorm enthousiaste kleine jongen als ik op de bouwplaats sta tussen die grote machines.” De praktijkervaring van de opleiding doet Boy op bij Bot Bouw. “Bot Bouw is een bedrijf met veel expertise en leuke collega’s. Qua werkzaamheden vind ik eigenlijk alles leuk! Als ik toch echt iets als leukst moet benoemen, is dat het aftimmeren. Zo kun je al het grove werk verfijnen, echt de puntjes op de ‘i’ zetten.”

“Als timmerman kom je als eerste op de bouwplaats en ga je als laatste weg. Je maakt dus het hele proces van de bouw mee. Vanaf een kale vlakte tot aan een gebouw, je ziet echt resultaat van je werk. Als je van veelzijdigheid houdt en uiteraard van werken met je handen, dan is dit echt geweldig werk om te doen!”

Of Boy de opleiding zou aanbevelen? “Jazeker, ook als je je net zoals ik wil laten omscholen. Het is een leuke opleiding met goede begeleiding. Mijn begeleider vanuit ESPEQ zit er bovenop en komt regelmatig langs.” 

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt