Daan (20) uit Alkmaar is na de basisschool doorgestroomd naar het praktijkonderwijs. Hij zou in maart ’20 een korte periode stage lopen in onze werkplaats. Helaas is dat toen niet doorgegaan vanwege de coronacrisis.

Gelukkig kon Daan in mei ’20 alsnog bij ons starten en doorliep hij een korte stage en de reguliere intake van dat jaar. Toen al was duidelijk wat een harde werker Daan is. Direct bij de start van het schooljaar ’20-‘21 kon hij dan ook aan de slag bij leerbedrijf Schilderwerken De Boer Obdam B.V.

Met behulp van zijn mentor van de praktijkschool, de mentor van het ROC Horizon College en de praktijkbegeleider van ESPEQ heeft Daan zowel de niveau 1 als de niveau 2 opleiding met een goed resultaat afgerond in een periode van 3 jaar. De inzet van zijn leermeester is ontzettend belangrijk geweest tijdens de praktijkopleiding.

Hoe heeft Daan dat zelf ervaren? Ik heb het goed naar mijn zin bij het leerbedrijf en heb altijd lekker gewerkt met mijn leermeester. De afgelopen 2 jaar loop ik al mee met dezelfde leermeester.
En hoe vond je het op school? “Ik vond het best wel lastig op school, vooral de theoretische kant zoals Nederlands en het uitwerken van mijn praktijkkaarten. Maar ik vond het vooral belangrijk dat ik goed door de opleiding heen zou komen. Het is fijn dat ESPEQ blijft volgen of theorie en praktijk goed lopen door langs te komen op het werk. Wat er dan wordt besproken wordt ook in een verslag gezet voor mij en de leermeester. Dat is mooi.

Daan vertelt zelf waarom hij voor het Schildersvak heeft gekozen: “Voordat ik bij ESPEQ kwam, had ik een bijbaantje in de verpakkingsindustrie. Ik heb niets met hout maar ben wel graag bezig met mijn handen. Als schilder zie je meteen resultaat van je werk en dat vind ik leuk. Repareren en sauzen vind ik het leukste in mijn werk. Mijn leermeester heeft mij ook extra getraind in houtrot renovatie.

Het maakt mij niet uit wat voor klussen we doen. Ik vind de afwisseling juist leuk. Ook de afwisseling van grote en kleine klussen. Vanaf volgende week ga ik in dienst bij Schilderwerken De Boer Obdam B.V. en ik heb er veel zin in om hier de komende jaren aan de slag te zijn als schilder.” Eigenlijk ziet hij zichzelf dit wel zijn leven lang doen.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt