Ingmar (21) uit Den Helder zei vanaf kleins af aan al ‘ik ga de bouw in’. Zijn eerste diploma heeft hij al op zak, maar hij is nog niet uitgeleerd! 

“In 2017 heb ik mijn diploma niveau 1 timmeren al gehaald. Daarna ben ik begonnen met niveau 2 van deze opleiding, maar moest ik helaas door privé omstandigheden stoppen. Ik ben alleen nog niet klaar met leren, dus ga ik aankomend schooljaar niveau 2 timmeren weer oppakken. Daarna wil ik het liefst ook niveau 3 nog doen en ook mijn diploma voor uitvoerder nog halen.” Ambitie en doorzettingsvermogen heeft Ingmar dus genoeg! 

“Tijdens mijn niveau 1 opleiding ben ik begonnen met werken bij Aannemingsbedrijf A. Tuin, waar ik nu nog steeds werk en ook wil blijven werken tijdens mijn komende opleidingen. De collega’s en werkzaamheden zijn erg leuk. Ik werk vooral mee in nieuwbouwprojecten, waarbij het leuk is om te zien hoe er van een stukje grasveld een heel huis ontstaat.” En wat Ingmar daarvan het allerleukst vindt: het aftimmerwerk, dus onder andere de plinten en kozijnen, omdat je een huis daar echt af mee maakt. 

Dat Ingmar de bouw in wilde, wist hij al vanaf jongs af aan en koos daarom voor een opleiding van ESPEQ. “Ik vind het fijn dat je meteen ervaring op kunt doen tijdens je opleiding. Omdat het een BBL opleiding is hoef je maar 1 dag per week naar school en de andere 4 dagen kun je aan het werk. Dat is ook veel meer iets voor mij, fysiek aan het werk zijn in plaats van achter een bureau zitten.” Of hij blij is met zijn keuze voor een ESPEQ opleiding? “Ja enorm. ESPEQ staat ook altijd voor je klaar, ook als je bijvoorbeeld lastige privé omstandigheden hebt of een probleem bij je leerbedrijf. Ze proberen het dan zo goed mogelijk voor je te regelen en je te ondersteunen in wat je nodig hebt.”

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt