Melanie van Diepen

Opleiding

> Opleiding Timmerman

Huidig bedrijf

> Toekomstgroep Andijk

Succesverhalen

> Terug naar overzicht

Melanie (19) uit Hoogkarspel zit momenteel in haar examenjaar van de opleiding ‘Timmeren’ niveau 3. Vroeger dacht ze al ‘ik wil heel graag timmeren’, daarom is ze zonder twijfelen de bouw in gegaan. 

Vanuit haar VMBO Kader kon Melanie direct instromen in niveau 3 van de ESPEQ timmeropleiding, wat ze nu versneld doet: “Door naast mijn theorielessen versneld meer praktijkervaring op te doen, hoop ik dit schooljaar mijn niveau 3 diploma te behalen. Daarna wil ik graag volgend schooljaar van dezelfde timmeropleiding ook voor niveau 4 gaan.” 

“De praktijkervaring doe ik op bij ToekomstGroep Andijk, ik kan hier veel verschillende werkzaamheden uitvoeren, omdat ToekomstGroep Andijk werkt in nieuwbouw én in onderhoud en renovatie van bestaande bouw. Hierbij vind ik het renovatiewerk het leukst om te doen, vooral in Amsterdam bij wat oudere gebouwen die we dan opknappen, dan zie je echt het verschil dat je maakt.”

Dat Melanie als een van de weinige vrouwen in de bouw werkt, maakt haar niks uit! Ze heeft het enorm naar haar zin en voelt zich helemaal thuis bij ESPEQ én zeker ook in het team van ToekomstGroep Andijk. 

“De opleiding is precies wat ik er van te voren van had verwacht. De begeleiding die ESPEQ geeft bij mijn opleiding is super goed, om de 8 weken komt mijn begeleider vanuit ESPEQ kijken bij mijn leerbedrijf. Dan wordt er altijd gekeken hoe het gaat met mij en bij het bedrijf, echt super goed!” Naast de begeleiding in de praktijk, vindt Melanie ook dat de theorielessen goed aansluiten: “Ik ga 1 keer per week naar school, die dag krijg ik theorieles. Dit sluit goed aan bij mijn praktijk, bijna alles wat ik bij de theoriedagen leer kan ik direct toepassen bij mijn leerbedrijf.”

Of Melanie de opleiding zou aanbevelen? “Ja zeker, ook voor vrouwen, ik heb het namelijk enorm naar mijn zin. Ik denk wel dat je goed moet bedenken dat het hard werken is een BBL opleiding in de bouw, maar iedereen wil je graag helpen en het werk is enorm leuk om te doen!”

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt