Robin Berkhout (20) uit Andijk is in augustus 2016 begonnen met de opleiding Bouwtimmeren. Hij heeft deze in 2019 succesvol afgerond met het diploma op Niveau 3 van het MBO. Gedurende zijn opleiding heeft Robin ook 3 keer meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Bouwtimmeren!

Momenteel heeft Robin zijn diploma van de ESPEQ timmeropleiding al ruim een jaar in de pocket. “Ik heb mijn tijd bij ESPEQ als super fijn ervaren. Het is een goede opleiding, met docenten die echt weten waar ze het over hebben, omdat zij zelf ook veel ervaring hebben in de praktijk.” En deze ervaring in de praktijk is dan ook zeker iets dat Robin leuk vond tijdens zijn opleiding. “Wat zo fijn is aan de opleidingen van ESPEQ, is dat je wordt ‘uitgeleend’ aan een bouwbedrijf, waardoor je werken op de bouwplaats goed ervaart. Vanuit ESPEQ krijg je dan een werkmap mee met allemaal praktijkopdrachten die goed aansluiten op wat je hebt geleerd bij je theorielessen, die opdrachten moet je dan bij het bouwbedrijf gaan uitvoeren. Daarbij kwam mijn persoonlijke begeleider vanuit ESPEQ regelmatig kijken hoe ik het bij het bouwbedrijf deed en of ik mijn werkmap opdrachten goed deed.”

“Wat ik ook erg fijn vindt aan ESPEQ is dat er veel doorstroommogelijkheden zijn. Als je bijvoorbeeld klaar bent met de opleiding timmeren, kun je door gaan leren om bijvoorbeeld uitvoerder te worden, je kan eigenlijk alle kanten op. Mede door deze reden en de goede persoonlijke begeleiding zou ik iedereen met interesse in de bouw een opleiding bij ESPEQ aanraden.”

Naast het volgen van de opleiding heeft Robin ook meegedaan aan wedstrijden bouwtimmeren. Nadat hij in 2018 nog de 2e plaats haalde, werd in 2019 en 2020 de titel Nederlands Kampioen binnengehaald. Vervolgens mocht hij vorig jaar meedoen aan de Wereldkampioenschappen in Kazan (Rusland), waar hij de 13 e plaats wist te bemachtigen! Een hele prestatie, waar we allemaal erg trots op zijn. Natuurlijk heeft Robin daar heel hard voor moeten trainen en daar kreeg hij van ESPEQ Opleidingsbedrijven en Bouwbedrijf Desaunois BV (zijn leerbedrijf) alle tijd en gelegenheid voor.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt