In onze vorige nieuwsbrief konden wij u alleen nog de foto’s van de maquette lasten zien. Maar inmiddels is de opleidingsbouwplaats, Dudoc XP – een bouwplaats die nooit af is –  gerealiseerd.

Het begon een aantal jaar geleden als een droom van een aantal collega’s van Horizon College Bouw en ESPEQ Bouwopleidingen. Wat zou het mooi zijn als er op het terrein van ESPEQ een unieke bouwplaats zou ontstaan. Een bouwplaats die nooit af is. Een leerplek voor leerlingen om te ervaren en opgeleid te worden op een echte bouwplaats. Om te ervaren hoe het is in een levensechte situatie. Deze droom was basis voor het RIF Project Dudoc XP en is nu, twee jaar later gerealiseerd.

Op de Bouw & Techniekcampus bij ESPEQ staan nu vier woningen, in verschillende stadia van afbouw, als unieke plek om te leren, praktijkexamens te doen, als promotieplek voor de bouw en als proeftuin voor bedrijven. De contextrijke leeromgeving is gereed. 

Nog voor de bouwvak werd het casco van de vier woningen neergezet door Spaansen. Direct na de bouwvak is door Houtbouw het Zand op twee woningen een kap geplaatst. De bouwplaats wordt gecomplementeerd door een bouwsteiger rond het hele project en natuurlijk een bouwkraan. 

Hoewel er door corona geen officiële opening heeft kunnen plaatsvinden zijn de leerlingen in en rond de bouwplaats aan het werk . Ook zijn de eerste examens al uitgevoerd in en om de huizen.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt