Indrukwekkende ESPEQ verduurzaming is beloond met energielabel A++++

Met grote trots laten wij weten dat ESPEQ recentelijk het energielabel A++++ heeft behaald. Deze prestatie is het resultaat van een grondig verduurzamingstraject van het pand aan de W.M. Dudokweg dat begon in 2018.

Het ESPEQ-pand, oorspronkelijk gebouwd in 1992 en later uitgebreid, werd beschouwd als een potentiële showcase voor het duurzaam transformeren van bestaande gebouwen met behulp van innovatieve technologieën.

Het initiële doel van het bestuur en de directie, was om CO2-neutraal te opereren en het pand te moderniseren met innovatieve technologieën. Dit omvatte de aanleg van een geavanceerd VRF-systeem met lucht-lucht warmtepompen, bijna 1500 zonnepanelen en een biomassa ketel die op efficiënte wijze het eigen houtafval van ESPEQ verbrandt. Hierdoor is het pand nu volledig gasvrij en CO2-neutraal.

Kodi, gevestigd in Heerhugowaard, heeft als opdrachtnemer dit ambitieuze project succesvol gerealiseerd. Intern projectleider Rob Zechner, manager ICT & Facilitair, heeft het proces vakkundig begeleid.

Naast de technologische verbeteringen heeft de verduurzaming ook geleid tot een esthetische upgrade van het pand. De entree is vernieuwd met materialen die worden gebruikt in de opleidingen, zoals tegels, hout, betonlook en metselwerk. De kleurstelling van het schilderwerk heeft een transformatie ondergaan, van oudroze naar antraciet en leverkleur, waardoor het gehele pand zowel binnen als buiten een eigentijdse uitstraling heeft gekregen.

Met deze metamorfose kijkt ESPEQ met vertrouwen naar de toekomst. Het behaalde energielabel A++++ getuigt niet alleen van de inspanningen om duurzaam te opereren, maar ook van leergierigheid en het willen toepassen van innovaties.

ESPEQ gaat op deze duurzame weg verder, vastbesloten om bij te dragen aan een groenere en meer duurzame samenleving.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt