ESPEQ viert met trots haar 40-jarig bestaan.

Sinds de oprichting in 1984 zijn er bij ESPEQ duizenden leerlingen opgeleid en begeleid naar een loopbaan in de bouw. Daarmee is ESPEQ al vier decennia een belangrijke leverancier van nieuwe vakkrachten voor met name de bouw- en schildersbranche. De inschatting is dat meer dan 80 procent van alle opgeleiden timmerlieden, metselaars, tegelzetters, machinaal hout bewerkers en schilders hun carrière is begonnen bij ESPEQ. Dit indrukwekkende resultaat kon alleen worden bereikt door de samenwerking met de bedrijven in de regio.

ESPEQ laat dit jubileum daarom niet onopgemerkt voorbijgaan. Samen met onze belangrijkste partners: de inlenende bedrijven en het scholenveld, wordt deze mijlpaal gevierd met een event op 4 april aanstaande. De genodigden worden er getrakteerd op een interactieve lezing door ‘Tis hier geen hotel’ over werken met de pubers van deze tijd en een optreden van het kijkcijferkanon Victor Mids van Mindf*ck. Uiteraard wordt ook voor de innerlijke mens goed gezorgd.

De afgelopen 40 jaar is er veel veranderd in de bouw. De veranderingen en innovaties zullen ook de komende jaren weer impact hebben op de sector, de bedrijven en het opleiden van leerlingen.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt