Willem (bijna 65) is al 33,5 jaar werkzaam bij ESPEQ als arbeidsbemiddelaar. Getrouwd met Marjan en samen hebben zij twee (volwassen) kinderen. Voordat hij bij ESPEQ begon was hij 14 jaar timmerman/uitvoerder.

Wat is jouw rol bij ESPEQ als arbeidsbemiddelaar?

“Ik ben aanspreekpunt voor de leerlingen die mij zijn toebedeeld en begeleid ze gedurende hun opleiding. Tegelijk ben ik dat ook voor de bedrijven waar mijn leerlingen zijn geplaatst. Het vinden en behouden va de arbeidsplek voor de leerlingen is één van de belangrijkste taken. Dit doe je samen met de leerlingen en de leerbedrijven. Bij het leerbedrijf leert de leerling het vak in de praktijk.

Het omgaan met en coachen/begeleiden van de leerlingen vind ik het leukste. Daarbij bezoek ik ze het liefste op de werkplek bij het leerbedrijf en heb ik graag korte lijnen met de leermeester.

Contacten leggen met nieuwe leerbedrijven en het onderhouden van de relaties is voor mij ook belangrijk. En daarnaast de contacten met ouders, mentoren van het ROC en directe collega’s van ESPEQ.”

Zo kennen wij Willem dan ook als collega. Korte lijnen en bereikbaar voor collega’s en leerlingen.

Wat doe je graag in jouw vrije tijd?

“Zoveel mogelijk reizen.” Daar is hij de laatste jaren al flink mee bezig in voorbereiding op zijn pensioen. “In 2015 heb ik samen met mijn vrouw een vakantiehuis in Kroatië herbouwd, waar we regelmatig te vinden zijn. Verder maak ik graag fietstochten op de gewone of de racefiets en ben ik graag bezig in mijn moes- en siertuin.”

Je gaat binnenkort met pensioen. Wat ga je al eerste doen?

“Als eerste ga ik met Marjan een autoreis maken van 4 weken. We starten in mijn woonplaats Langedijk en rijden van daar naar het zuiden van Italië. Daar steken we met de veerboot over naar Albanië, om de reis af te sluiten in ons huis in Kroatië. Van daar rijden we weer naar huis.

Koen Vos heeft het grootste gedeelte van jouw portefeuille overgenomen. Wil je nog iets tegen hem zeggen? En tegen een ieder die jou straks als ESPEQ’er moet missen?

“Koen, ga door zoals je nu bezig bent. Zo ben je van waarde voor de leerlingen. En je kan mij de komende tijd uiteraard bellen voor advies. Mocht het nodig zijn.

“Blijf leerlingen opleiden! Nieuwe jonge mensen zijn hard nodig in de branche.”

Jouw tijd bij ESPEQ in 1 zin:

“Ik heb bij ESPEQ een geweldige tijd gehad en het heeft mijn persoonlijke ontwikkeling veel goeds gedaan.”

Beter kunnen wij het niet zeggen denk ik. Wij hebben aan Willem een hele fijne collega gehad en gaan hem in het werk zeker missen. Maar we kennen Willem als een bezig baasje en hij zal niet achter de geraniums kruipen.

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt