In de vorige nieuwsbrief hebben wij oud-collega Willem Kos in het zonnetje gezet rondom zijn pensioen. De leerbedrijven en leerlingen die Willem achterlaat zijn het afgelopen jaar overgeheveld naar Koen Vos. Maar wie is dan Koen?

Arbeidsbemiddelaar Koen Vos (32 jaar) is getrouwd met Sylvana en samen hebben zij een zoontje van 2 jaar.

In oktober 2021 is Koen bij ESPEQ begonnen. Dit was midden in de coronaperiode. Hierdoor was de eerste kennismaking met zijn collega’s helaas van korte duur en ging het werken over in thuiswerken. Oók voor de buitendienst. Geen lekker begin dus. Maar dit is inmiddels ruimschoots goed gemaakt.

Wat deed je voordat je bij ESPEQ begon?

“Voordat ik bij ESPEQ begon werkte ik bij een Evenementen verhuurbedrijf als accountmanager. En tijdens mijn studie hbo-sportkunde kluste ik bij als schilder.”

Met sportkunde heeft hij diverse sportlessen gegeven aan groepen kinderen en heeft hij ook veel pedagogische kennis opgedaan. Deze ervaring en kennis kan hij nu goed gebruiken in het werk bij ESPEQ.

Wat doe jij graag in jouw vrije tijd?

“Ik ga graag met mijn vrouw en zoontje op stap. We gaan dan een dagje naar de dierentuin, lunchen of naar de speeltuin.”
Hij houdt ook veel van reizen en is voordat zijn zoontje was geboren met zijn vrouw onder ander naar Thailand geweest.

“We hebben afgelopen jaar met het gezin een grote reis gemaakt. Deze keer met z’n drieën naar Bali. Dit is de mooiste reis die ik tot nu toe heb gemaakt. Ik kan het iedereen aanraden.”

Verder is Koen een echte sportfanaat en traint hij, ondanks het drukke schema van gezin en werk, nog minimaal 2x in de week voor kickboksen. Daarnaast gaat hij graag stappen met vrienden of samen met hun sport kijken.

Wat breng jij mee voor de leerbedrijven en leerlingen?

“Wat ik extra meebreng in de relatie met de bedrijven is een stuk digitalisering. Dit geeft meer inzicht in processen binnen de opleiding en biedt houvast bij de ontwikkeling van de toekomstige werknemers.”

Hij benadrukt hoe gaaf het is om een leerling te zien groeien tot een volwaardig werknemer bij het leerbedrijf.

Wat vind je het leukste in jouw rol als arbeidsbemiddelaar?

“Het mooie aan mijn functie vind ik het matchen van leerbedrijf en leerling-werknemer. Om dit goed te doen is een goed contact met mijn relaties natuurlijk belangrijk. Dat bereik je door goed te luisteren, maar ook door proactief te handelen op kansen en gebeurtenissen.”

Bouwmensen Schildersvakopleiding Noord-Holland OnderhoudNL opleidingen
© ESPEQ Bouwopleidingen | Realisatie door Boberwt